Sugeng rawuh ing situs web!

Gasket Khusus: Apa Apa lan Kapan Kita Gunakake?

Gasket Khusus: Apa Apa lan Kapan Kita Gunakake?

Luwih saka 500 taun, sambungan pipa wesi disambungake kanthi macem-macem cara. Saka sendi flanged pisanan sing dikembangake ing taun 1785 sing nggunakake gasket sing digawe kanthi macem-macem bahan nganti evolusi lonceng lan sendi spigot udakara taun 1950 sing nggunakake benang caulking utawa rami dikepang.

Gasket push-on modern saiki kalebu macem-macem jinis senyawa karet, lan pangembangan gasket push-on kabukten dadi instruksi kanggo sukses gabungan banyu lan pembuangan bebas bocor. Ayo goleki luwih cetha saben gasket khusus sing kasedhiya ing pasar saiki.

Pakaryan Khusus Telpon Gasket Khusus

Apa sampeyan ngerti manawa ora kabeh gas push-on ditujukan kanggo kabeh aplikasi? Kanggo nggedhekake efektifitas ing aplikasi apa wae, penting nggunakake bahan gasket sing tepat kanggo aplikasi khusus sampeyan.

Kondisi lemah, jinis pipa liyane cedhak lokasi instalasi sampeyan, lan suhu cairan minangka faktor utama nalika nemtokake gasket khusus sing cocog kanggo proyek kasebut. Gasket khusus digawe saka macem-macem jinis elastomer kanggo nolak tugas sing dibutuhake.

Kepiye Sampeyan Pilih Gasket Khusus kanggo Pakaryan?

Kaping pisanan, priksa manawa nggunakake gasket khusus sing diwenehake dening pabrikan pipa. Kajaba iku, priksa manawa gasket disetujoni NSF61 lan NSF372. Saiki, ayo goleki luwih akeh macem-macem gasket khusus sing kasedhiya, bedane, lan panggunaane.

SBR (Styrene Butadiene)

Gasket Styrene Butadiene (SBR) minangka gasket gabungan sing paling umum digunakake ing industri pipa besi Ductile (pipa DI). Saben pipa DI dikirim standar nganggo gasket SBR. SBR paling cedhak karo karet alam kanggo kabeh gas khusus.

Panggunaan umum kanggo gasket SBR yaiku:

Banyu Ngombe; Banyu Laut; Kumbah Kabersihan; Banyu sing direklamasi; Banyu Mentah; Banyu Badai

Suhu layanan maksimal kanggo gasket gabungan SBR yaiku 150 derajat Fahrenheit kanggo aplikasi banyu lan saluran pembuangan.

EPDM (Ethylene Propylene Diene Monomer)

Gasket EPDM umume digunakake karo pipa Ductile Iron yen ana presensi:

Alkohol; Asam encer; Ngencerke Alkalis; Keton (MEK, Acetone); Minyak sayur

Klebu layanan liyane sing bisa ditampa yaiku:

Banyu Ngombe; Banyu Laut; Kumbah Kabersihan; Banyu sing direklamasi; Banyu Mentah; Banyu Badai

Gasket push EPDM duwe salah sawijining suhu layanan paling dhuwur saka limang gas khusus khusus ing 212 derajat Fahrenheit kanggo aplikasi banyu lan saluran pembuangan.

Nitrile (NBR) (Acrylonitrile Butadiene)

Gasket nitril umume digunakake karo pipa besi Ductile yen ana presensi:

Hidrokarbon; Lemak; Minyak; Cairan; Minyak petrol sing ditapis

Layanan liyane sing bisa ditampa kalebu:

Banyu Ngombe; Banyu Laut; Kumbah Kabersihan; Banyu sing direklamasi; Banyu Mentah; Banyu Badai

Gasket bareng-bareng push nitritr kanggo suhu layanan maksimal 150 derajat Fahrenheit kanggo aplikasi banyu lan saluran pembuangan.

Neoprene (CR) (Polychloroprene)

Gasket neoprene umume digunakake karo pipa besi Duktile nalika ngatasi sampah sing lemu. Panganggone kalebu:

Banyu Ngombe; Banyu Laut; Kumbah Kabersihan; Banyu sing direklamasi; Banyu Mentah; Banyu Badai; Viton, Fluorel (FKM) (Fluorocarbon)

Iki dianggep minangka "Mack Daddy" gasket khusus - Gasket Viton bisa digunakake kanggo:

Hidrokarbon Aromatik; Asam Bahan Bakar; Minyak sayur; Produk Minyak Bumi; Hidrokarbon klorinasi; Umume Bahan Kimia lan Pelarut

Layanan liyane sing bisa ditampa kalebu:

Banyu Ngombe; Banyu Laut; Kumbah Kabersihan; Banyu sing direklamasi; Banyu Mentah; Banyu Badai

Kajaba iku, gasket gabungan Viton duwe suhu layanan paling dhuwur 212 derajat Fahrenheit, nggawe gasket Viton dadi gasket khusus paling apik kanggo kabeh pipa besi Ductile. Nanging sing paling apik kalebu biaya; iki gasket khusus paling larang ing pasar.

Ngrawat Gasket Khusus Sampeyan

Saiki, yen gasket sampeyan wis dikirim menyang situs pekerjaan, priksa manawa sampeyan kudu ngurus investasi sampeyan kanthi bener. Sawetara faktor bisa nyebabake kinerja gasket sakabèhé.

Faktor negatif kasebut kalebu, nanging ora winates kanggo:

Sinar srengenge langsung; Suhu; Cuaca; Kotoran; Lebu

Siklus siklus DI sing diarepake luwih saka 100 taun, lan saiki sampeyan bisa ngenali gasket khusus kanggo kahanan situs apa wae, sampeyan bisa yakin yen proyek kasebut bakal Kuwat ing jangka panjang.


Wektu kiriman: Jun-02-2020